Как да стигнем до Хой Ан? видове транспорт, цени и маршрути

Хой Ан е малък, много добре запазен древен град на брега на централен Виетнам. Като бивше търговско пристанище между ХV и ХІХ век там са се смесвали няколко култури, доказателство за което ясно се вижда в архитектурата в Хой Ан. Японският мост, китайските магазини и храмове, френските колониални сгради – всичко това смесено с традиционните тесни и високи виетнамски къщи. Прочетете повече за Хой Ан, Да Нанг и Хуе тук.

японският мост

Хой Ан се намира на 30 км или около 45 минути до един час път с кола от Да Нанг. Има няколко начина да стигнете до Хой Ан.

От летището с частен трансфер – това е най-удобният и бърз начин. Може да си поръчате трансфер чрез хотела, в който ще отседнете. Обикновено струва 300–400 000 донги или около 20 долара. Ако сумата се разделя между няколко човека, излиза евтино.

GRAB. Това е виетнамският еквивалент на UBER и е масово разпространен в Югоизточна Азия. Само трябва да си свалите тяхното приложение за смартфон, посочвате началната точка и желаната дестинация и ще ви се даде възможност да изберете между 4- и 6- местна кола или мотор, цената зависи от избора ви. Цените започват от 200 000+ донги, около 10 $. Когато използвате приложението за първи път, ще получите отстъпка. Удобно е, знаете колко ще платите и може да се разчита на тях. Също така може да платите онлайн, ако така предпочитате. Неудобството е, че ще ви е нужен интернет, но ако го поръчате на летището, може да използвате техния безплатен WIFI.

Ако сте на бюджет и не бързате, градският транспорт може би ще ви е от полза. Автобуси от Да Нанг до Хой Ан се движи в двете посоки от 5.30 до 18.30 ч., на всеки 20 минути. Отнема час и половина и струва 25 000 донги или около 1 долар. Неудобството е, че са бавни, и спирката е на около 1,3 км от летището и трябва да вземете такси до там. Или да вървите до 389 Nguyễn Văn Linh около 9 мин, от където да вземете автобус от Đà NẵngTam KỳĐà Nẵng до 239 Nguyễn Chí Thanh, за 4 спирки. После от công viêсе взима друг автобус до Хой Ан – bến xe Hội An Nguyễn Tất Thành за 39 спирки или около 1 час и 17 мин. Звучи трудно, но ако имате Google Maps не би трябвало да имате проблем и според мен би било интересно изживяване. 

Ако сте вече в Да Нанг, а не на летището и не искате да използвате градският транспорт – това е линк, през който може да запазите билет от Да Нанг до Хой Ан или обратно с частни автобусни компании, билетите започват от 6 $.

Travel Teaser.

Leave a comment